Social media. We kunnen er niet meer zonder, maar tegelijkertijd hopen velen ook dat het nooit bestaan heeft. Je krijgt op de verschillende platformen namelijk niet alleen te maken met leuke en grappige berichten, maar ook mensen die elkaar het leven zuur maken. Daarnaast werkt het verslavend. Veel mensen willen hun leven namelijk meten aan het leven van anderen. Op social media lijkt alles immers helemaal geweldig. Mooie foto’s, gebeurtenissen en woningen komen allemaal voorbij. Wanneer je echter verslaafd bent aan social media, kan het ook schade aan jouw gezondheid aanbrengen. Hier moet dus iets aan gedaan worden.

Afkicken van social media

Een aantal jaar geleden was het nog niet te bedenken dat social media zo’n grote invloed zou hebben op het leven van mensen. Echter zijn er niet veel mensen die social media volledig weg kunnen doen. Na een week zonder Facebook zijn veel mensen alweer bang dat iets gemist is. Deze verslaving kan onzekerheden met zich meebrengen en zelfs afkickverschijnselen. Daarom zijn er verschillende plekken waar hulp aangeboden wordt. De GGZ biedt daarom verslavingshulp aan. Deze hulp moet ervoor zorgen dat je niet meer voortdurend op de platformen wilt kijken en al helemaal niet het gevoel hebt dat jouw leven iets te kort komt.

Geen platformen meer gebruiken

Door verschillende sessies aan te bieden kan ervoor gezorgd worden dat een verslaafde stopt met het gebruik van social media. Minderen in het gebruik is vaak geen optie. Binnen een korte tijd ben je namelijk weer terug bij af. Met behulp van een hulpverlener zul je daarom werken naar een leven zonder social media. Jouw mentale gezondheid gaat hierdoor direct verbeteren. Je hoeft namelijk niet meer te vergelijken en je gaat jezelf in een ander perspectief zien. Ook krijg je meer rust in je hoofd.

About Author

Onlino