Gezondheid

Dit zijn de huidige skincaretrends

Dit zijn de huidige skincaretrends

Een jonge, gladde huid: wie zegt daar geen nee tegen? Een goede huidverzorging is dus zeker wel van groot belang. Een optimale skincare zorgt namelijk voor een stevige, gladde huid die wel tegen een stootje kan. Maar welke skincare is eigenlijk goed voor je? Hieronder zetten we een aantal skincaretrends voor je op een rij.

1. Bescherm de huid tegen de zonnestralen

In de zomer hebben we altijd een fles zonnebrand bij ons, zodat we onze huid altijd kunnen beschermen tegen de zon. Maar wist je dat je jouw huid eigenlijk het hele jaar door tegen de zon moet beschermen? Ja, zelfs in de winter wanneer het volop sneeuwt. De zon is er namelijk altijd, ook als je het niet doorhebt. 

Het is dus van groot belang om zonnebescherming aan jouw gezichtsverzorging toe te voegen. Kies bijvoorbeeld voor een dagcrème of een foundation met SPF erin verwerkt. Zo weet je zeker dat je altijd met een laagje bescherming de deur uitgaat.

2. Kies voor duurzame producten

Duurzaamheid begint steeds meer de boventoon te voeren. En dat is ook niet zo gek, want om duurzaam te leven kunnen we de wereld een handje helpen. We kunnen bijvoorbeeld de verwarming een graadje lager zetten, vaker de auto laten staan en… kiezen voor duurzame skincareproducten. Deze duurzame producten bevatten ingrediënten die niet schadelijk zijn voor het milieu, en dus ook zéker niet voor de huid. Ook bevatten deze producten geen microplastics. 

Kies bijvoorbeeld voor Naïf: in de producten van dit merk vind je zo veel mogelijk natuurlijke ingrediënten. Zelfs de verpakkingen zijn gemaakt van natuurlijke materialen. En voor de moeders onder ons: Naïf is ook ideaal voor de huidverzorging van jouw kleine spruit.

3. Een droomhuidje dankzij collageen

Om dé droomhuid te krijgen is het o zo belangrijk om jouw huid te voorzien van collageen. Collageen is een eiwit dat zich van nature in onze huid bevindt, maar dat eiwit neemt langzamerhand af naarmate we ouder worden. Dit zal voor rimpeltjes en een slappe huid zorgen. Oké: redenen genoeg dus om meer collageen binnen te krijgen, maar waar zit collageen in verwerkt? Collageen zit voornamelijk in dierlijke eiwitten, zoals eieren. Ook kun je vitamine C-supplementen innemen zodat er collageen wordt aangemaakt, maar je kunt ook een serum aan jouw skincareroutine toevoegen waar collageen in zit verwerkt.

4. Minimalisme is de key

Om een gladde huid te krijgen hoef je niet de wereld aan skincareproducten in huis te halen. Sterker nog, een minimalistische gezichtsverzorging is de key naar een mooie huid. Wanneer je bijvoorbeeld allerlei reinigingsproducten gebruikt kun je de talg van jouw huid weghalen, en dat zal de huid alleen maar beschadigen. Kies daarom voor producten die je écht nodig hebt, zoals een cleanser, serum en een dagcrème met SPF. Check ook altijd of de producten wel bij jouw huid passen. Een vette huid en een serum op oliebasis gaan bijvoorbeeld niet goed samen.

About Author

Onlino