Het is geen verrassing dat jongeren niet voldoende slaap krijgen. Niet alleen moeten zij studeren en hun geld verdienen met een bijbaan, ook wordt er steeds meer druk vanuit de omgeving op de kinderen gelegd. Tieners krijgen voortdurend te maken met social media, waarop het geweldige leven van een voorbeeld wordt getoond. Zij gaan zich hierdoor ook meten met deze persoon. Met alle gevolgen van dien. Het slaapritme van jongeren wordt er hierdoor ook niet beter op. Want wat als ze iets missen? Er zijn echter enkele opties om het slaapritme van de jongeren te verbeteren.

Werken met behulp van een schema

Een goed slaapritme bij jongeren begint met op tijd naar bed gaan. Dit is voor velen lastig. Studeren, werken, een sociaal leven leiden en social media zorgen ervoor dat kinderen vaak laat in de avond naar bed gaan. Het kan daarom goed zijn om een schema op te stellen. Hierdoor komt er meer overzicht in de verschillende verplichtingen en kan er gekeken worden waar geschoven kan worden. Uiteindelijk moet je immers op een goed tijdstip gaan slapen en op dezelfde tijdstippen op te staan. Jouw lichaam gaat wennen aan de uren slaap.

Telefoons en andere verplichtingen bespreken

Daarnaast moet druk weg worden genomen bij jongeren. Het kan soms helpen als er niet verplicht wordt om zoveel uur per week te werken. Ook zijn heel veel hobby’s vaak een probleem. Bekijk daarom altijd wat er wel en niet moet blijven en zeg eventueel bepaalde sporten op. Door hier keuzes in te maken, ga je merken dat een slaapritme verbetert. En maak uiteraard goede afspraken over de telefoons. Tot laat in de avond op social media actief zijn, zorgt er immers ook voor dat er weinig geslapen wordt en het ritme verkeerd is.

About Author

Onlino