Tegenwoordig zijn we massaal in de sporthal te vinden, of dat nou voor een groepsles is of een training in het krachthonk. Eigenlijk is het hebben van een goede levensstijl helemaal in. Hierdoor beginnen we het hebben van een goede sportoutfit steeds belangrijker te vinden. Ben jij ook op zoek naar fijne sportkleding? Hieronder helpen we je op weg.

Sportschool

Natuurlijk is het bij iedere sport belangrijk om luchtige kleding te dragen, maar in de sportschool is dat eigenlijk een must. Je gaat namelijk veel zweten wanneer je aan het deadliften of squaten bent. Voor vrouwen is het vooral populair om een sportlegging te dragen met een hemd of T-shirt. Je kunt ervoor kiezen om voor een oversized T-shirt te gaan of bijvoorbeeld een Moncler T-shirt: zo lang jij je er maar prettig in voelt. Voor mannen gelden er niet zo veel kledingregels, maar een ontbloot bovenlichaam is meestal niet de bedoeling. 

Atletiek

Veel mensen willen graag hardlopen in hun vrije tijd, op hun eigen houtje of bij een atletiekvereniging. Ook dit is een sport waarbij je veel gaat zweten, en misschien ga je wel eens een rondje hardlopen in de regen. In dat geval is het prettig om een kledingoutfit te scoren die van polyester is gemaakt. Dat is een stof dat vocht afstoot waardoor jouw spieren minder snel koud worden. Bovendien is het dragen van goede hardloopschoenen een must: jouw voeten moeten namelijk genoeg ondersteuning krijgen. Laat dus jouw designer schoenen thuis en kies voor de juiste hardloopschoenen.

Teamsport

Doe jij aan een teamsport, zoals voetbal of volleybal? In de meeste gevallen krijg je dan een tenue van jouw club. Wanneer je zelf moet zorgen voor kleding, is het prettig om te kiezen voor kleding gemaakt van polyester. Zoals net al werd benoemd zorgt polyester ervoor dat het vocht goed kan worden afgevoerd. Ook moet je je houden aan de kledingvoorschriften van jouw club. Als je bijvoorbeeld aan tennis doet is het belangrijk om te kiezen voor een broek waarin je jouw ballen kwijt kunt. Daarnaast geldt ook bij tennis dat je goede schoenen moet hebben voor voldoende grip.

De ongeschreven regel

Het is bij de meeste sportverenigingen niet toegestaan om te sporten in te korte kleding zoals alleen een sport-bh. Ook word je vaak niet zo blij aangekeken wanneer je op blote voeten rondloopt in verband met hygiëne. Neem dus altijd jouw Balenciaga slippers mee zodat je niet op blote voeten hoeft te lopen in de kleedkamer.

About Author

Lilian