Tech & Gadgets

Een handige checklist voor jouw starterswoning

Een handige checklist voor jouw starterswoning

Heb je een starterswoning gekocht en ga je het ouderlijk huis verlaten? Dan komt er veel op je af. Je moet veel financiële zaken regelen, maar ook een complete inboedel moet je aanschaffen. Voor dat laatste hebben wij een checklist gemaakt zodat jij een overzicht hebt wat je allemaal moet kopen voor jouw starterswoning.

1. Woonkamer

Meestal ben je voor het inrichten van jouw woonkamer het meeste geld kwijt. Zo moet er een bank komen te staan, evenals een salontafel, eettafel en eetkamerstoelen. Ook een kast is handig voor al jouw spullen. Natuurlijk wil je ook een gezellige woonkamer creëren. Dat begint bij het kopen van raamdecoratie. Raamdecoratie kleedt de ruimte aan en het zal de akoestiek verbeteren. Als laatst mogen accessoires in jouw woonkamer niet ontbreken, zoals lampen, planten en kunst. Kunst aan de muur geeft bijvoorbeeld een persoonlijke touch. Natuurlijk wil je aan de accessoires niet té veel geld uitgeven, want de inboedel kost al zo veel. Gelukkig kun je bij IQ Kunstuitleen kunst huren voor een bepaald bedrag per maand. Zo heb je alsnog een mooi en uniek kunstwerk zonder dat je daarvoor diep in de buidel hebt moeten tasten.  

2. Keuken

Ook de lijst met spullen die je nodig zult hebben in de keuken zal aardig groot worden. Zo heb je onder andere borden, mokken, theeglazen, ‘normale’ glazen en bestek nodig. Denk bij bestek aan messen, vorken en lepels, maar ook aan opscheplepels en spatels. Ook keukenapparatuur is belangrijk. Denk hierbij aan een koffiezetapparaat, een waterkoker en een blender. Oh ja, pannen zijn natuurlijk ook handig evenals een magnetron, een tosti-ijzer, een oven en een vaatwasser. 

3. Slaapkamer

Neem jij je bed mee vanuit het ouderlijk huis, of koop je een nieuwe? Ook is een kledingkast handig in jouw slaapkamer waar jij jouw kleding en beddengoed in kwijt kan. Bovendien is raamdecoratie erg belangrijk, vooral wanneer je wil slapen in een donkere ruimte. Kies voor verduisterende gordijnen als jij niet wakker wil worden door een felle zonnestraal in jouw gezicht. 

4. Badkamer

Met de inrichting van de badkamer ben je waarschijnlijk zo klaar. Toch is het belangrijk om even te benoemen wat je nodig zult hebben in deze ruimte. Zo is het bijvoorbeeld wel zo hygiënisch om het oude douchegordijn te vervangen door een nieuwe. Bovendien zijn een wc-borstel, douchematje en een wisser erg handig. Ook een stapel handdoeken en washandjes zijn natuurlijk een must voor in de badkamer.

About Author

Onlino