Tech & Gadgets

Dit zijn de elektrische SUV’s van Volvo

Dit zijn de elektrische SUV’s van Volvo

Vandaag de dag wordt elektrisch rijden steeds populairder. Ook is dat bij het Zweedse automerk Volvo niet onopgemerkt gebleven. Zij hebben een aantal hybride SUV’s en een volledig elektrische SUV op de markt weten te brengen. Hieronder zetten wij ze voor je op een rij.

1. Volvo XC40 Recharge

De Volvo XC40 Recharge is verkrijgbaar in twee versies: de volledige elektrische auto en de auto met een plug-inhybridesysteem. De elektrische versie is de allereerste elektrische auto die Volvo heeft uitgebracht. Ook is deze vandaag de dag al verkrijgbaar en je kunt ‘m zelfs via het internet bestellen. De elektrische versie van de XC40 is een auto waar je ‘u’ tegen zegt. Hij is namelijk in ongeveer dertig minuten al voor tachtig procent opgeladen. Ideaal als je spontaan ergens naartoe wil. Daarnaast heeft de auto een elektrisch bereik van meer dan vierhonderd kilometer. 

De hybride XC40 heeft een elektrisch bereik van wel 46 kilometer. In deze kilometers stoot jij dus nul schadelijke stoffen uit. Wil jij ook genieten van dit comfort? Je kunt een financial lease-contract afsluiten zodat jij binnen no time kunt profiteren van deze milieubewuste wagen.

2. Volvo XC90 Recharge

We kennen de Volvo XC90 Recharge als een ruime, hybride auto. Je kunt met deze SUV tot wel 68 kilometer volledig elektrisch rijden. Deze auto is voorzien van een plug-inhybridesysteem. Je kunt deze auto dus thuis of op het werk opladen zodat jij volledig elektrisch kunt rijden voor het woon-werkverkeer. Rond 2050 zal de Volvo XC90 Recharge volledig elektrisch zijn. Als je nu al gezien wil worden in deze auto, kun je deze hybride leasen. De XC90 lease je al vanaf 961 euro per maand.

3. Volvo XC60 Recharge

De Volvo XC60 staat ook wel bekend als een middelgrote SUV. Deze SUV kan wel tot 79 kilometer rijden op volledig elektrisch bereik, want ook deze Volvo is voorzien van het plug-inhybridesysteem. Daarnaast is de Volvo XC60 Recharge voorzien van de vele technische snufjes. Deze auto is zelfs voorzien van een ingebouwd Google-systeem. Ook kun je deze auto helemaal zelf samenstellen zoals jij het wil. Als je wil rijden in een auto volledig naar jouw smaak, kun je ervoor kiezen om deze te leasen. De XC60 financial lease je al binnen een handomdraai.

Volledig elektrisch

Vanaf 2030 wil Volvo helemaal overstappen naar elektrische auto’s. Ook is de aanschaf van deze elektrische auto’s alleen nog maar via internet mogelijk. Dit omdat het automerk transparant wil zijn over hun prijzen en daarnaast denken ze aan de toekomst die in het teken staat van het internet. Daarnaast streeft Volvo ernaar dat vanaf 2025 de helft van alle verkochte auto’s volledig elektrisch zal zijn en de andere helft hybride-auto’s. Het automerk wil namelijk een leider worden in de automarkt wat betreft het elektrisch rijden om in strijd te gaan tegen klimaatverandering.

About Author

Onlino